Over de kaasmaker

Upload a featured Image or attachment

Dag iedereen, hier ben ik, Gaëlle Feur, de jonge dame die achter Madame Fromage staat.

Ik ben “Francaise” en toen ik 16 was ben ik verliefd geworden op het landleven. Na een paar jaren studeren in Frankrijk en later in Wageningen heb ik een seizoen gewerkt als kaasmaker en herder in het mooie “garrigue” landschap rondom Montpellier.

 

Dat was een heel mooie baan, maar ook heel zwaar. Daar ben ik begonnen om te leren over de uitdagingen die voorbij komen bij het maken van rauwmelkse kaas. Voor mij is rauwe melk de essentie van een goede kaas.

Kaas van rauwe melk smaakt altijd bijzonder en geeft de kaas zijn nobele karakter. Maar het is ook complex want iedere dag heeft de melk weer een andere samenstelling. Daarom vind ik mijn baan ook zo interessant, vanaf de koe (of eigenlijk de bodem waar de koeien grazen) tot de consument werk ik met een levend product! 🙂

In 2017 heb ik boerderij ‘de Hooilanden’ gevonden met haar prachtige Blaarkop koeien. Ik ben heel dankbaar dat ik met zulke mooie dames samenwerk en ik doe mijn best om de subtiele aromas van hun melk te laten ontwikkelen in de kaas.