kaasmaken dienst

Upload a featured Image or attachment

Een paar worden over mijn ervaring en kennis : 

Ik ben Gaëlle Feur, de jonge dame achter MadameFromage.nl.

Ik ben “Francaise” en sinds mijn 16e verliefd op het landleven. Na diverse stages en studie in Frankrijk en Nederland heb ik een seizoen gewerkt als kaasmaker en herder in het mooie “garrigue” landschap rondom Montpellier.

 

Dat was een heel mooie baan, maar ook heel zwaar. Daar heb ik geleerd over de uitdagingen die voorbij komen bij het maken van rauwmelkse kaas.

In 2017 heb ik de boerderij ‘de Hooilanden’ gevonden met haar prachtige Blaarkop koeien. Ik ben heel dankbaar dat ik met zulke mooie dames kon samenwerken.

Vanaf 2017 en 2020 heb ik mijn eigen recepten voor rauwe melk ontwikkeld: van zachte geiten kaas to half-harde kaas (uit Blaarkop melk) aangeboden in de regio. In de tussentijd heb ik ook geholpen bij het maken van Goudse kaas met gepasteuriseerd koe- en schapenmelk.

Sinds mei 2020 ben ik gestopt met mijn productie en wil ik graag aan de slag bij andere boerderijen. Op dit moment richt ik me vooral op het maken van kaas voor andere kaasmakers. Ik sta ook open voor andere activiteiten die te maken hebben met de landbouw, het landleven en voedselbereiding.

Kent u boeren die hulp zoeken ? Ik hoor het graag!

Huurtarief : 25 euros excl.BTW

Transportkosten : 20 cts/km excl.BTW