Kaas … hoe gebeurt het?

We verzamelen melk van Bennekom waar het rechtstreeks naar de kaasmakerij wordt gebracht. Vierentwintig uur zijn nodig om de melk in een zachte witte wrongel te veranderen, fris en breekbaar.

Onze kaasbekers worden één voor één gevuld met een lepel om de breekbare wrongel niet te breken.

Na een paar uur langzame en natuurlijke drainage wordt de kaas met de hand gedraaid en gezouten aan één kant en blijft tot de dag erna in de beker. Eenmaal uit en op het raster geplaatst, voegen we zout aan de andere kant toe en laten het nog een keer vierentwintig uur op kamertemperatuur doorlekken … en dan is de kaas klaar om te eten!

Echt? Nou ja, als je op zoek bent naar een vochtige en verse kaas die je gemakkelijk op een sneetje brood kan smeren. Voor degenen onder jullie die liever een meer gearomatiseerde smaak hebben, duurt het twee tot vier weken voordat de kaas gerijpt is.


Cheese…how does it happen ?

We collect milk from Bennekom where it is brought directly to the cheesery. Twenty four hours are necessary to turn the milk into a soft white curd, fresh and fragile.

Our cheese cups are filled one by one with a dipper in order to handle the fragile curd.

After a few hours of slow and natural drainage the cheese is being turned by hand and salted on one face and will remain in its cup until the day after. Once out and placed on a grid we add salt on the second side and let it continue with draining at room temperature for another twenty four hours…. and then it’s ready to eat!

Really? Well yes if you look for a moist and fresh cheese easy to spread on a slice of bread. For those of you who prefer a more flavoured taste it will take between two and four weeks to get the cheese ripened.

 

Coming soon… the goat camembert !

Close Menu